Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Vyhľadávanie datasetov Google už nie je vo verzii beta

Dátové sady sú neoddeliteľnou súčasťou modelu strojového učenia a spoločnosť Google investovala milióny do umelej inteligencie a jej aplikácií. Jednou z takýchto iniciatív je Vyhľadávanie údajov, špeciálny vyhľadávací nástroj navrhnutý na kombináciu miliónov súborov údajov.

Dnes, po zhruba roku strávenom testovaním, Dataset Search konečne vyšiel z beta verzie. Na základe spätnej väzby od pôvodných recenzentov má tiež k dispozícii množstvo nových funkcií.

Po prvé, Dataset Search je teraz k dispozícii na mobilných zariadeniach, ako je to v prípade tradičných vyhľadávacích nástrojov. Po druhé, výsledky vyhľadávania môžete teraz filtrovať podľa typu požadovaných údajov. Výsledky je možné filtrovať tak, aby zobrazovali iba obrázky, text, tabuľky, ceny atď. Po tretie, kvalita výsledkov vyhľadávania sa tiež zlepšuje, aby sa zobrazili ďalšie informácie. Napríklad, ak sa súbor údajov vo výsledkoch vyhľadávania týka geografickej oblasti, v popise sa zobrazí mapa.

Vyhľadávanie datasetov Google už nie je vo verzii beta 2

Bez ohľadu na fázu vývoja datasetového vyhľadávania spoločnosť Google uviedla, že bude naďalej dostávať spätnú väzbu a vylepšovať produkt. Doposiaľ indexovanie údajov indexovalo okolo 25 miliónov súborov údajov. Tí, ktorí zverejňujú údaje a očakávajú, že sa ich dataset objaví vo výsledkoch vyhľadávania, tak môžu pomocou otvorených štandardov (schema.org) opísať vlastnosti svojich súborov údajov na svojich konkrétnych webových stránkach.