Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Varför jag köper iPhone 13 Pro Max, och det kanske du också borde göra

Obs: Följande artikel hjälper dig med: Varför jag köper iPhone 13 Pro Max, och det kanske du också borde göra

Om du har en ny iPhone eller inte behöver alla ringklockor och visselpipor från iPhone 13, kanske du vill vänta. Här är varför.

Tillsammans med pumpa krydda allt och fotbollens återkomst är det praktiskt taget en septembertradition att Apple introducerar nya iPhones. Och så är det igen 2021, med en hel rad nya telefoner: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max.

Jag har en 256 GB iPhone 12 Pro Max, och jag gör mig redo att kasta den åt sidan (nåja, eller byta in den åtminstone) för den nya iPhone 13 Pro Max av en mycket bra anledning: nya kameror.

SER: Hur man migrerar till en ny iPad, iPhone eller Mac (TechRepublic Premium)

I mitt dagliga jobb som biljournalist använder jag ständigt min iPhone-kamera för foton och videor. Jag har inte ens med mig min stora DSLR-kamera längre – min iPhone har ersatt alla mina andra kameror. Och eftersom den nya iPhone 13 Pro har en hel massa nya kameraknep är den ett måste för mig.

Pro stöder Telephoto Night Mode, Night Mode Portraits och, mest intressant, makrofotografering på den ultravida Pro-kameran. Den kan fokusera på 2 cm, och makrofoton och videor stöds (inklusive slow motion och time-lapse).

I grund och botten, eftersom jag vill ha de absolut bästa fotona och videorna (och jag är villig att betala för det), kommer jag att gå för den nya iPhone 13 Pro Max precis som jag har för den nya iPhone varje år tillbaka till OG iPhone 2007.

SER: iPhone 13s bästa funktioner för affärsproffs (TechRepublic)

Men ska du skaffa den nya iPhonen? Det är ett väldigt personligt val och svårt att göra. Här är mina tankar och min rekommendation till dig för ett par olika scenarier.

Om du är den typen av person som köper Pro-nivån iPhone men inte är besatt av att ha det senaste och bästa:

  • Om du har iPhone 12 Pro, behåll den ett år till.
  • Om du har en iPhone 11 Pro eller äldre är det förmodligen värt uppgraderingen.

Om du har en vanlig iPhone och inte behöver alla snygga Pro-funktioner:

  • Om du har en iPhone 11 eller 12, behåll den bara ett år till.
  • Om du har en telefon äldre än iPhone 11 är det förmodligen värt en uppgradering.

Om du måste ha det senaste och bästa oavsett vad (som jag):

  • Du vet redan vad du ska göra, och iPhone-förbeställningar börjar nu på fredag.

De största uppdateringarna under de två senaste iPhone-cyklerna har varit 5G, kamerauppdateringar och, i år, en ny 120Hz-skärm på Pro-telefonerna. 5G är coolt, men det är inte en spelväxlare (ännu), och vi får vänta och se på den nya skärmen tills recensionerna är ute.

SER: Apple flyttar fokus till träning och bort från hälsoövervakning för Apple Watch Series 7 (TechRepublic)

Kamerauppdateringarna är betydande om du tar mycket bilder och verkligen vill ha bästa möjliga kvalitet. Men iPhones har haft djupt imponerande fotografiska förmågor i flera år. Jag känner personer med fem år gamla iPhones som fortfarande tar bilder som de är nöjda med, även om de inte har nattläge eller teleobjektiv eller något av de nymodiga mjukvarudrivna fotolägena.

Både telefoner och kameror har blivit mycket bättre under de senaste åren, och ett antal operatörer erbjuder fantastiska erbjudanden när de uppgraderar den här cykeln.

Om din telefon är mer än tre år gammal är det värt uppgraderingen. Och om du vill ha bästa möjliga kamera är det också värt uppgraderingen. Annat än det kan det här vara ett år för att stå ut med iPhone-uppgraderingscykeln och köpa en ny iPad istället.