Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Tu je to, čo je opravené, vylepšené a stále vtrhnuté Windows 10 build 19546

Tu je to, čo je opravené, vylepšené a stále vtrhnuté Windows 10 build 19546 1

Spoločnosť Microsoft dnes vydala Windows 10 Insider Preview build 19546 pre Fast ring. Obsahuje iba jednu novú funkciu, ktorou je grafický režim Windows Kalkulačka.

Ako vždy je tu dlhý zoznam opráv, vylepšení a známych problémov. Tu je to, čo bolo opravené a vylepšené v zostavení 19546:

  • Opravili sme problém, ktorý spôsobil, že časová os neukázala žiadne aktivity.
  • Opravili sme problém, ktorý spôsobil, že vyhľadávanie v programe Outlook pre niektoré nefungovalo.
  • Opravili sme problém významne ovplyvňujúci spoľahlivosť zobrazenia úloh.
  • Opravili sme problém, keď stlačenie priestorového zvuku -> Vypnuté v ponuke zvuku spôsobilo zlyhanie programu Explorer.exe.

Tu sú známe problémy:

  • Spoločnosti BattlEye a Microsoft zistili problémy s nekompatibilitou v dôsledku zmien v operačnom systéme medzi niektorými zostavami Insider Preview a niektorými verziami softvéru anti-cheat spoločnosti BattlEye. Aby sme chránili zasvätených, ktorí môžu mať tieto verzie nainštalované na svojom PC, aplikovali sme na tieto zariadenia blokovanie kompatibility pred ponúkaním ovplyvnených súborov Windows Insider Preview. Podrobnosti nájdete v tomto článku.
  • Uvedomujeme si používateľov programov Narrator a NVDA, ktorí hľadajú najnovšie vydanie Microsoft Edge založené na prehliadači Chromium, môžu pri navigácii a čítaní určitého webového obsahu nastať určité problémy. Vypravca, NVDA a tímy Edge sú si vedomé týchto problémov. Používatelia staršej verzie Microsoft Edge nebudú ovplyvnení.
  • Na tomto zostavení nefunguje možnosť obnovenia cloudu pre Reset this PC. Pri resetovaní tohto počítača použite možnosť lokálnej preinštalovania.
  • Pri pokuse o inštaláciu nového súboru sa zaoberáme hláseniami o postupe aktualizácie, ktorý visí po dlhšiu dobu.
  • Skúmame správy, že niektorí zasvätení nie sú schopní aktualizovať na novšie verzie s chybou 0x8007042b.
  • Pozeráme sa na správy o určitom externom USB 3,0 jednotky, ktoré po pripojení nereagujú so štartovacím kódom 10.
  • Ovládací panel Optimize Drives nesprávne hlási, že na niektorých zariadeniach nikdy nedošlo k optimalizácii. Optimalizácia sa úspešne dokončuje, aj keď sa to neodzrkadľuje v používateľskom rozhraní.
  • Sekcia Dokumenty v časti Ochrana osobných údajov obsahuje nefunkčnú ikonu (iba obdĺžnik).
  • Pri pokuse o pripojenie k viacerým reláciám zlyhá pripojenie k vzdialenej ploche.
  • Vystrihovanie nefunguje na sekundárnych monitoroch.
  • Okno kandidátov IME pre východoázijské IME (zjednodušená čínština, tradičná čínština a japonská IME) sa niekedy nemusí otvoriť. Vaše správy prešetrujeme. Ak sa tak stane, zmeňte zameranie na inú aplikáciu alebo oblasť úprav a vráťte sa na pôvodné a skúste to znova. Prípadne môžete ísť do Správcu úloh a ukončiť úlohu „TextInputHost.exe“ na karte Podrobnosti a potom by to malo fungovať.

Je zrejmé, že niektoré z týchto problémov sú závažnejšie ako iné. Ten o anti-cheat software existuje už viac ako rok a nezmizne. Vývojári hier musia radšej aktualizovať svoje hry ako aktualizovať Microsoft Windows, Pravdepodobne to bude navždy uvedený v známych číslach.

Jedným z problémov, ktorý môže byť vážnejší, je určité USB 3,0 zariadenia teraz fungujú správne. Únik z práce na sekundárnych monitoroch môže tiež narušiť váš pracovný tok. Ako vždy, mali by ste si byť vedomí týchto vecí pred inštaláciou nového zostavenia.

Týmto spôsobom sú to len ukážky Windows 10, nie ten, ktorý je viazaný na konkrétne vydanie. Normálne by sme povedali, že toto je ukážka 20H2 alebo 21H1, ale spoločnosť Microsoft nechce byť braná na zodpovednosť za to, že uvedie funkciu v určitom vydaní a potom tak neurobí.