Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

DOOGEE je zn√°my pre svoju n√≠zku cenu smartphones V ich zostave n√°jdete aj odoln√© zariadenia s ochranou proti vode, p√°dom a prachu podńĺa noriem IP68. Dnes priŇ°iel m√īj test veńĺmi zauj√≠mav√Ĺ pr√≠klad s n√°zvom DOOGEE S68 Pro.

Poviem vŇ°etko podrobne, ńćo si mysl√≠m o novom robustnom smartf√≥ne, dozviete sa inform√°cie o v√Ĺkone, vzhńĺade, fotoapar√°te a hlavn√Ĺch v√Ĺhod√°ch a nev√Ĺhod√°ch.

Zariadenie patr√≠ do strednej triedy a teraz si m√īŇĺete k√ļpiŇ• DOOGEE S68 Pro za n√≠zku cenu len za 199 dol√°rov as dobrou zńĺavou.

VńŹaka n√≠zkej cene je model S68 Pro vybaven√Ĺ veńĺmi dobr√Ĺmi funkciami. M√īŇĺem na ne odkazovaŇ• – ‚Äč‚Äčje to jasn√© 5,9-inch IPS obrazovka, procesor Helio P70, 6 a 128 GB verzia pam√§te, 6300 mAh s 24 W r√Ĺchlym nab√≠jan√≠m a 10 W bezdr√ītov√Ĺm nab√≠jan√≠m. Smartphone tieŇĺ z√≠skal bezkontaktn√ļ podporu platieb NFC a oveńĺa viac.

VŇĺdy som r√°d robustn√Ĺ smartphones, vyzeraj√ļ veńĺmi brut√°lne av muŇĺskej ruke vyzer√° DOOGEE S68 Pro v pohode. Zańćnime teda s √ļplnou kontrolou rozbalenia a vzhńĺadu.

DOOGEE S68 Pro: ҆pecifik√°cie

DOOGEE S68 Pro: ҆pecifik√°cie
displej:5,9 palce IPS s rozl√≠Ň°en√≠m 1080 x 2280 pixlov
CPU:Helio P70 Octa Core 2.0GHz
GPU:ARM GPU Mali-G72-MP2
RAM:6 GB
Vn√ļtorn√° pam√§Ň•:128GB
RozŇ°√≠renie pam√§te:aŇĺ do 1 TB
kamery:21MP + 8MP + 8MP hlavn√Ĺ fotoapar√°t a 16MP predn√Ĺ fotoapar√°t
konektivita:Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dvojpásmové, 3G, 4G, Bluetooth 4,2, NFC a GPS
batérie:6300 mAh (24 W)
OS:Android 9
pripojenie:Type-C
hmotnosҕ:238 gramov
Rozmery:163.5 x 80.0 x 16,45 mm
Cena:$ 199

DOOGEE S68 Pro: Odbalenie

Do r√ļk mi priŇ°la pomerne veńĺk√° Ň°katuńĺka, kde na prednej strane vid√≠te n√°zov spolońćnosti, s√©riu a n√°zov modelu s verziou pam√§te.

Na zadnej strane, okrem n√°zvu modelu a ńć√≠sel, nie je nińć.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Vo vn√ļtri krabice som naŇ°iel smartphone s√°m v plastovom vrecku a na prednej strane zariadenia je oranŇĺov√° ochrann√° f√≥lia s hlavn√Ĺmi funkciami.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Okrem toho som naŇ°iel nab√≠jac√≠ k√°bel typu C, nap√°jac√≠ adapt√©r 24 W, pr√≠ruńćku a ihlu SIM.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Trochu som bol prekvapen√Ĺ veńĺmi skromnou konfigur√°ciou, ktor√° bola robustn√° smartphones pr√≠sŇ• s oveńĺa viac pr√≠sluŇ°enstva. Napr√≠klad remienok, adapt√©ry OTG, 3,5 mm adapt√©ry pre port typu C, ale neboli tam.

Samozrejme nie je potrebn√© ońćak√°vaŇ• ochrann√Ĺ obal, pretoŇĺe smartphone je √ļplne chr√°nen√Ĺ pred Ň°kodliv√Ĺmi faktormi.

DOOGEE S68 Pro: Dizajn

Vzhńĺadom k tomu, Ňĺe DOOGEE S68 Pro je robustn√Ĺ smartphone, ktor√Ĺ mus√≠ odolaŇ• p√°du z v√ĹŇ°ky 1,5 metrov, ponoren√Ĺch do vody po dobu aŇĺ 30 min√ļt alebo bez strachu z prachu alebo neńćist√īt, takŇĺe rozmery a hmotnosŇ• zariadenia s√ļ primeran√©.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Je zrejm√©, Ňĺe robustn√Ĺ smartphones nie s√ļ urńćen√© pre krehk√© dievńćat√°, ale pre muŇĺov, ktor√≠ pracuj√ļ v zloŇĺit√Ĺch podmienkach, napr√≠klad hasińći, stavitelia, vojensk√© alebo in√© Ň•aŇĺk√© povolania.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Model S68 Pro tak z√≠skal rozmery 163.5 x 80.0 x 16,45 mm a v√°Ňĺi 238 gramov. V mojich ruk√°ch smartphone leŇĺ√≠ dobre, ale pouŇĺitie jednej ruky bude problematick√©.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Bońćn√© plochy vpravo a vńĺavo s√ļ vyroben√© zo siv√©ho kovu a zadn√Ĺ panel a horn√© strany s√ļ vyroben√© z pogumovan√©ho plastu. Pri mojom teste je smartphone ńćierny a je tu tieŇĺ ńćierny s oranŇĺov√Ĺmi akcentmi.

Na zadnej strane je logo Doogee, logo NFC, IP68. ńéalej je tu hlavn√° kamera s tromi senzormi a du√°lnym LED bleskom. Sn√≠mańć odtlańćkov prstov sa nach√°dza hneńŹ pod kamerou a funguje celkom presne a ńćo je najd√īleŇĺitejŇ°ie, ńćo je r√Ĺchle.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Hlavn√Ĺ reproduktor bol nainŇ°talovan√Ĺ aj na zadnom paneli a pre mŇąa to nie je najlepŇ°ie a najpohodlnejŇ°ie miesto. PretoŇĺe ak je telef√≥n na zadnej strane stola, bude zvuk z reproduktora tlmen√Ĺ.

Spodn√° ńćasŇ• tv√°re dostala port typu C s r√Ĺchlym nab√≠jan√≠m a otvormi pre mikrof√≥n. Nab√≠jac√≠ otvor je uzavret√Ĺ gumovou z√°tkou, aby sa voda nedostala do puzdra.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Predn√° strana smartf√≥nu DOOGEE S68 Pro m√° 5,9obrazovka s rozl√≠Ň°en√≠m Full HD.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

R√°my okolo obrazovky s√ļ dosŇ• veńĺk√©, najm√§ v spodnej a hornej ńćasti, ale pokiańĺ ide o zabezpeńćen√© zariadenie, jedn√° sa o typick√© rieŇ°enie.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

V hornej ńćasti je umiestnen√° predn√° kamera a r√īzne senzory, ako napr√≠klad senzor pribl√≠Ňĺenia alebo svetlo. O nieńćo vyŇ°Ň°ia je sl√ļchadlo, ktor√© je chr√°nen√© kovov√Ĺm pletivom.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Ovl√°dacie prvky s√ļ Ň°tandardn√©, napr√≠klad tlańćidlo nap√°jania a kol√≠sk hlasitosti s√ļ umiestnen√© na pravej strane.

Na ńĺavej strane je ńŹalŇ°ie multifunkńćn√© tlańćidlo a slot pre dve karty SIM alebo jednu kartu SIM a pam√§Ň•ov√ļ kartu.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Nem√°m Ňĺiadne ot√°zky t√Ĺkaj√ļce sa mont√°Ňĺe a kvality materi√°lov, v√Ĺrobca DOOGEE vysk√ļŇ°al v modeli S68 Pro a m√° dobr√Ĺ potenci√°l, pokiańĺ ide o jeho zariadenie strednej triedy.

DOOGEE S68 Pro: obrazovka

Ako som uŇĺ spomenul, smartf√≥n DOOGEE S68 Pro dostal a 5,9- palcov√° obrazovka s rozl√≠Ň°en√≠m Full HD + alebo 1080 x 2280 pixelov. Vzhńĺadom na svoju mal√ļ veńĺkosŇ• je hustota pixelov pomerne vysok√° a je 428 ppi.

Kvalita obrazovky je Ň°tandardn√° a nevid√≠m siln√© probl√©my s maticou IPS.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Samozrejme to nie je tak√© jasn√© a kontrastn√© ako AMOLED, ale IPS m√° svoje v√Ĺhody. Napr√≠klad pri dlhodobom pouŇĺ√≠van√≠ nebud√ļ unaven√© ońći tak√© siln√©.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Maxim√°lny jas bol 430 cd / m¬≤ a t√°to hodnota je dostatońćn√° na pohodln√© pouŇĺitie za slneńćn√©ho pońćasia. Pozorovacie uhly s√ļ dobr√© av nastaveniach n√°jdete funkciu nońćn√©ho reŇĺimu.

DOOGEE S68 Pro: V√Ĺkon

Hlavnou ńćrtou zabezpeńćen√©ho smartf√≥nu nie je vysok√Ĺ v√Ĺkon, ale kvalitn√° a spońĺahliv√° mont√°Ňĺ a dobr√© materi√°ly. Model DOOGEE S68 Pro m√° vŇ°ak svoje v√Ĺhody z hńĺadiska v√Ĺkonu.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

N√°Ň° dneŇ°n√Ĺ hrdina dostal procesor Helio P70, ktor√Ĺ pracuje na technol√≥gii 12 nanometrov. ńĆipov√° s√ļprava dostala Ň°tyri jadr√° Cortex-A53 s hodinovou frekvenciou 2,0 GHz a Ň°tyri jadr√° s frekvenciou 2,0 GHz.

Grafick√° jednotka ARM Mali-G72-MP2 beŇĺ√≠ na 700 MHz. Vykon√°va svoju pr√°cu dobre a m√īŇĺete ńĺahko hraŇ• aj tie najŇ•aŇĺŇ°ie hry, ako je napr√≠klad asfalt 9, PUBG Mobile alebo Call of Duty. Po 30 min√ļtach testovania som nenaŇ°iel vyhrievanie a pod n√≠m m√īŇĺete sledovaŇ• videohry t√Ĺchto troch hier.

VeńĺkosŇ• pam√§te je jednoducho obrovsk√°, vzhńĺadom na jej cenu aŇĺ 200 dol√°rov. Prijat√Ĺ drsn√Ĺ smartphone DOOGEE S68 Pro dostal 6 GB RAM a 128 GB vn√ļtornej pam√§te. M√°te tieŇĺ moŇĺnosŇ• pouŇĺiŇ• ńŹalŇ°iu pam√§Ň•ov√ļ kartu.

Vykonal som tieŇĺ testy s referenńćn√Ĺmi hodnotami ako AnTuTu, Geekbench 5, 3DMark, AndroBench. V√Ĺsledky testov s√ļ veńĺmi podobn√© Galaxy S8.

V√Ĺkonn√Ĺ procesor Helio P70 sa podob√° modelu Snapdragon 710. NiŇĺŇ°ie je uveden√Ĺ album, ktor√Ĺ obsahuje vŇ°etky v√Ĺsledky a porovn√°va ich s ostatn√Ĺmi modelmi smartf√≥nov.

DOOGEE S68 Pro: Softvér

Robustn√Ĺ smartphone DOOGEE S68 Pro beŇĺ√≠ na syst√©me Android 9,0 s propriet√°rnym rozhran√≠m Doogee. Nem√īŇĺem volaŇ• ńćist√Ĺ softv√©r, pretoŇĺe v rozhran√≠ je nainŇ°talovan√Ĺch veńĺa nepotrebn√Ĺch aplik√°ci√≠.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Toto rozhranie samozrejme obsahuje vstavan√© aplik√°cie Google, ako s√ļ Obchod Play, Youtube, Mapy a oveńĺa viac. V rozhran√≠ sa nach√°dzaj√ļ aj aplik√°cie tret√≠ch str√°n, napr√≠klad ToolBag. Tu n√°jdete elektronick√Ĺ kompas, merańć hluku, lupu, hladinu, olovnicu a oveńĺa viac. Tieto aplik√°cie s√ļ typick√© pre takmer kaŇĺd√Ĺ robustn√Ĺ smartphone a bud√ļ uŇĺitońćn√© napr√≠klad pre staviteńĺa.

Ak prejdete do ponuky nastaven√≠, m√īŇĺete tieŇĺ vidieŇ• √ļplne atypick√© ikony pre softv√©r na sklade. Smartphone je samozrejme viacjazyńćn√Ĺ a m√° veńĺk√Ĺ zoznam jazykov pre r√īzne krajiny.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Okrem odtlańćkov prstov existuje eŇ°te jedna vlastnosŇ•, ktor√° rozpozn√°va tv√°r vlastn√≠ka. Nefunguje to tak dobre a r√Ĺchlo ako na hlavn√Ĺch zariadeniach, ale pońćas dŇąa som nemal Ňĺiadne probl√©my.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

VŇ°eobecne plat√≠, Ňĺe uŇĺ√≠vateńĺsk√© rozhranie je veńĺmi zauj√≠mav√© a pońćas testovania som nenaŇ°iel Ňĺiadne nedostatky alebo oneskorenia.

DOOGEE S68 Pro: Komunik√°cia

Pokiańĺ ide o komunik√°ciu, nemal som probl√©m s hovorom. DOOGEE S68 Pro pouŇĺ√≠va dve SIM karty s podporou 4G a pri jeho vykon√°van√≠ m√° glob√°lnu komunik√°ciu, napr√≠klad B1 (2100) / B3 (1800) / B7 (2600) / B8 (900) / B20 (800).

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Okrem toho bol smartphone vybaven√Ĺ du√°lnou sieŇ•ou Wi-Fi, verziou Bluetooth 4,2, ako aj modul GPS a sn√≠mańć NFC. Posledne uveden√Ĺ senzor je veńĺmi popul√°rny a pońćas prev√°dzky som nenaŇ°iel Ňĺiadne probl√©my s NFC.

PretoŇĺe model S68 Pro je odoln√Ĺ, obsahuje funkcie OTA a OTG.

DOOGEE S68 Pro: Kamera

Hlavn√° kamera DOOGEE dostala 21 megapixlov√Ĺ sn√≠mańć od spolońćnosti Sony IMX230. Druh√Ĺ a tret√≠ 8-megapixelov√© moduly z GC8034 a GC0310, jeden pre teleobjekt√≠v a druh√Ĺ pre ultraŇ°irok√© z√°bery.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Predn√° kamera m√° 16-megapixlov√Ĺ modul s f /2,0 clona z S5K3P3SP06-FGX9.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Aplik√°cia fotoapar√°tu vyzer√° Ň°tandardne a vŇ°etky potrebn√© reŇĺimy sa nach√°dzaj√ļ v dolnej ńćasti obrazovky.

Pokiańĺ ide o kvalitu fotografi√≠, vo dne nem√°m Ňĺiadne sŇ•aŇĺnosti, fotografie s√ļ veńĺmi podrobn√© a Ňĺiv√©. Ale v noci s√ļ fotografie trochu rozmazan√© a poulińćn√© lampy s√ļ veńĺmi osvetlen√©.

ReŇĺim Bokeh funguje veńĺmi zle a objekt mus√≠ byŇ• nakonfigurovan√Ĺ nez√°visle a nie automaticky. Preto pri fotografi√°ch s bokehom nie je vŇ°etko kr√°sne.

Extr√©mne Ň°irok√Ĺ reŇĺim prev√°dzky nefunguje veńĺmi dobre, pretoŇĺe na fotografii vid√≠te, Ňĺe uhly s√ļ dosŇ• rozmazan√©.

Hlavn√Ĺ fotoapar√°t DOOGEE S68 Pro sn√≠ma video s rozl√≠Ň°en√≠m 1080p a 30 sn√≠mok za sekundu, je tu aj optick√° stabiliz√°cia. Video je veńĺmi plynul√© a farby s√ļ Ňĺiv√© a realistick√©.

Pomocou odkazu tu m√īŇĺete vidieŇ• origin√°lne fotografie S68 Pro

DOOGEE S68 Pro: Batéria

V pr√≠pade modelu S68 Pro je nainŇ°talovan√° bat√©ria s kapacitou 6300 mAh a pokiańĺ ide o robustn√Ĺ smartphone, je to dobr√Ĺ indik√°tor. V praxi zariadenie pracovalo asi 2 dn√≠ s akt√≠vnym reŇĺimom pouŇĺitia.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

V√Ĺrobca DOOGEE tieŇĺ vybavil svoj model r√Ĺchlym nab√≠jan√≠m 24W adapt√©rom. Preto je ńćas nab√≠jania spokojnej bat√©rie asi 1 hodina a 35 min√ļt.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Okrem toho vŇ°etko smartphone prijal 10W bezdr√ītov√© nab√≠janie.

DOOGEE S68 Pro: Z√°ver a hodnotenie

Po niekońĺk√Ĺch dŇąoch akt√≠vneho pouŇĺ√≠vania odoln√©ho smartf√≥nu DOOGEE S68 Pro mi zostali pozit√≠vne em√≥cie.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Je to ide√°lny smartphone pre n√°rońćn√© podmienky, pretoŇĺe m√° ochranu pred vodou, prachom a p√°dom.

Nev√Ĺhodou je, Ňĺe to m√īŇĺem prip√≠saŇ• skromn√©mu bal√≠ku, ako v pr√≠pade robustn√©ho smartf√≥nu. Zariadenie tieŇĺ nem√° 3,5 mm jack pre sl√ļchadl√° a dokonca aj adapt√©r. Fotoapar√°t v reŇĺimoch bokeh a ultra Ň°irok√Ĺ z√°ber nesn√≠ma najlepŇ°√≠m sp√īsobom.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Vzhńĺadom na jeho nev√Ĺznamn√© m√≠nusy s√ļ v√Ĺhody oveńĺa vplyvnejŇ°ie. Napr√≠klad dobr√° jasn√° obrazovka, kr√°sny vzhńĺad, dobr√Ĺ v√Ĺkon, dostatońćn√° pam√§Ň• a dobr√° v√ĹdrŇĺ bat√©rie.

DOOGEE S68 Pro: Cena a kde k√ļpiŇ• lacnejŇ°ie?

Teraz si m√īŇĺete k√ļpiŇ• robustn√Ĺ smartphone DOOGEE S68 Pro za n√≠zku a priazniv√ļ cenu iba za 199,99 dol√°rov so zńĺavou 20%.

Recenzia DOOGEE S68 Pro: Vplyvn√Ĺ robustn√Ĺ smartphone 2020

Ak ste pl√°novali k√ļpiŇ• robustn√Ĺ smartphone, ale st√°le si nie ste ist√≠ modelom, potom bude S68 Pro perfektnou vońĺbou vzhńĺadom na jeho cenu a technick√© vlastnosti.

DOOGEE S68 Pro: Recenzie videa

Table of Contents