Mobilné Språvy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Hur kontrollerar jag mina datorspecifikationer Windows 7?

Obs: Följande artikel hjÀlper dig med: Hur kontrollerar jag mina datorspecifikationer Windows 7?

Högerklicka pÄ datorikonen och vÀlj Egenskaper. HÀr ser du en grundlÀggande lista med specifikationer, sÄsom din processor, tillgÀngligt RAM-minne, nÄgra supportnummer (beroende pÄ PC-tillverkaren) och vilken version av Windows du kör.

Hur kan jag se mina datorers specifikationer?

För att kontrollera din dators hÄrdvaruspecifikationer, klicka pÄ Windows Start-knappen, klicka sedan pÄ InstÀllningar (kugghjulsikonen). Klicka pÄ System i menyn InstÀllningar. Scrolla ner och klicka pÄ Om. PÄ den hÀr skÀrmen bör du se specifikationer för din processor, minne (RAM) och annan systeminformation, inklusive Windows-version.

Hur kontrollerar jag min PC-specifikationer utan instÀllningar?

Du hittar detta i Start-menyn eller genom att trycka pĂ„ ⊞ Win + R . Typ. msinfo32 och tryck pĂ„ ↔ Enter . Detta öppnar fönstret Systeminformation.

Hur kan jag kontrollera min dators grafikkort?

Öppna Start-menyn pĂ„ din PC, skriv “Enhetshanteraren” och tryck pĂ„ Enter. Du bör se ett alternativ nĂ€ra toppen för bildskĂ€rmsadaptrar. Klicka pĂ„ rullgardinspilen sĂ„ bör den lista namnet pĂ„ din GPU dĂ€r.

Hur hittar jag RAM-kapaciteten pÄ min dator?

Kontrollera din totala RAM-kapacitet

 1. Klicka pÄ Windows Start-menyn och skriv in Systeminformation.
 2. En lista med sökresultat dyker upp, bland vilka Àr verktyget Systeminformation. Klicka pÄ det.
 3. Scrolla ner till Installed Physical Memory (RAM) och se hur mycket minne som Àr installerat pÄ din dator.

Hur hittar jag mina datorspecifikationer i BIOS?

Tryck pĂ„ Windows + R, skriv “msinfo32” i dialogrutan och tryck pĂ„ Enter. PĂ„ den första sidan kommer all grundlĂ€ggande information att visas, allt frĂ„n dina detaljerade processorspecifikationer och till din BIOS-version.

Hur hittar jag specifikationerna för min dator Windows 10?

Hitta detaljerade specifikationer i Systeminformation

 1. Klicka pĂ„ Start och skriv “systeminformation”.
 2. Klicka pĂ„ “Systeminformation” i sökresultaten.
 3. Du kan hitta de flesta detaljerna du behöver pĂ„ första sidan, i noden System Summary. 

 4. För att se detaljer om ditt grafikkort, klicka pĂ„ “Komponenter” och sedan pĂ„ “Visa”.

Är Intel HD-grafik bra?

Men de flesta vanliga anvĂ€ndare kan fĂ„ tillrĂ€ckligt bra prestanda frĂ„n Intels inbyggda grafik. Beroende pĂ„ Intel HD eller Iris Graphics och processorn den levereras med kan du köra nĂ„gra av dina favoritspel, bara inte med de högsta instĂ€llningarna. Ännu bĂ€ttre, integrerade GPU:er tenderar att köras svalare och Ă€r mer energieffektiva.

Hur kontrollerar jag min processor?

Windows

 1. Klicka pÄ Start.
 2. VĂ€lj kontrollpanelen.
 3. VÀlj System. Vissa anvÀndare mÄste vÀlja System och sÀkerhet och sedan vÀlja System i nÀsta fönster.
 4. VÀlj fliken AllmÀnt. HÀr kan du hitta din processortyp och hastighet, dess mÀngd minne (eller RAM) och ditt operativsystem.

Hur kontrollerar jag mitt grafikkort i Windows 7?

PÄ ett Windows 7-system högerklickar du pÄ skrivbordsomrÄdet och vÀljer SkÀrmupplösning. Klicka pÄ lÀnken Avancerade instÀllningar och klicka pÄ fliken Adapter för att se vilken typ av grafikkort som Àr installerat.

Table of Contents