Mobilné Språvy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Hur kontrollerar jag min GPU-anvÀndning pÄ Ubuntu?

Obs: Följande artikel hjÀlper dig med: Hur kontrollerar jag min GPU-anvÀndning pÄ Ubuntu?

Hur kontrollerar jag min GPU-anvÀndning i terminalen?

Åtkomst till nvidia-smi för att granska GPU-anvĂ€ndning

  1. Starta DOS-kommandotolken frĂ„n Kör-fönstret (tryck pĂ„ Win+R pĂ„ tangentbordet för att öppna “kör” och skriv sedan cmd).
  2. Ändra katalogplatsen till mappen dĂ€r nvidia-smi finns. 

  3. Skriv nvidia-smi -l 10 i DOS-fönstret och tryck pĂ„ enter. 

  4. Granska nvidia-smi-anvÀndningssammanfattningen.

Hur kontrollerar jag min GPU-minnesanvÀndning?

För att övervaka övergripande GPU-resursanvĂ€ndningsstatistik, klicka pĂ„ fliken “Prestanda” och leta efter alternativet “GPU” i sidofĂ€ltet– Du kanske mĂ„ste scrolla ner för att se det. Om din dator har flera GPU:er ser du flera GPU-alternativ hĂ€r.

Hur maximerar jag min GPU-anvÀndning?

För spel kommer inaktivering av V-sync att resultera i högre FPS, men kan överskrida din bildskÀrms uppdateringsfrekvens och leda till att den gÄr sönder. Du kan ocksÄ öka visuella effekter och upplösning för att öka GPU-anvÀndningen. En GPU som inte kör pÄ full hastighet Àr vanligtvis ett gott tecken.

Hur kontrollerar jag min GPU-aktivitet?

Högerklicka pĂ„ skrivbordet och vĂ€lj [NVIDIA Control Panel]. VĂ€lj [View] eller [Desktop] (alternativet varierar beroende pĂ„ drivrutinsversion) i verktygsfĂ€ltet och kontrollera sedan [Display GPU Activity Icon in Notification Area]. I Windows aktivitetsfĂ€lt, musen över “GPU-aktivitet”-ikonen för att kontrollera listan.

Är 100 % GPU-anvĂ€ndning dĂ„lig?

Det Àr helt normalt för GPU-anvÀndningen att studsa runt under ett spel. Dina siffror i dessa skÀrmdumpar ser normala ut. Din GPU Àr designad för att anvÀndas till 100 %, inga bekymmer alls.

Ska min GPU-anvÀndning vara pÄ 99?

Det Àr helt ok för GPU:n att vara flaskhalsen (kör pÄ 99-100%). SÄ hÀr skulle vilket normalt system som helst fungera med en mellanklass-GPU. GPU:n kan inte maxa spelet pÄ Vsync sÄ den anvÀnder all sin kraft för att prova. Om du sÀnker instÀllningarna bör GPU-anvÀndningen minska och spelet kommer nu att lÄsa vid 60 fps.

Varför upptÀcks inte min GPU?

Den första anledningen till att ditt grafikkort inte upptÀcks kan vara eftersom drivrutinen för grafikkortet Àr felaktig, felaktig eller en gammal modell. Detta kommer att förhindra att grafikkortet upptÀcks. För att lösa detta mÄste du byta ut drivrutinen eller uppdatera den om det finns en mjukvaruuppdatering tillgÀnglig.

Hur vet jag hur mÄnga grafikkort jag har i Linux?

PĂ„ ett GNOME-skrivbord, öppna dialogrutan “InstĂ€llningar” och klicka sedan pĂ„ “Detaljer” i sidofĂ€ltet. I panelen “Om” leta efter en “Grafik”-post. Detta talar om vilken typ av grafikkort som finns i datorn, eller, mer specifikt, det grafikkort som anvĂ€nds för nĂ€rvarande. Din maskin kan ha mer Ă€n en GPU.

Hur kontrollerar jag min nVidia GPU-anvÀndning?

SÄ hÀr visar du nVidia GPU-anvÀndning:

Klicka pÄ Visa dolda ikoner i AktivitetsfÀltet. 2. Klicka pÄ ikonen för nVidia GPU-aktivitet för att visa applikationer som för nÀrvarande anvÀnder nVidia GPU.

Hur ser jag CPU-anvÀndning pÄ Linux?

Hur man kontrollerar CPU-anvÀndning frÄn Linux-kommandoraden

  1. top Kommando för att se Linux CPU-belastning. Öppna ett terminalfönster och ange följande: top. 

  2. mpstat-kommando för att visa CPU-aktivitet. 

  3. sar Kommando för att visa CPU-anvĂ€ndning. 

  4. iostat-kommando för genomsnittlig anvĂ€ndning. 

  5. Nmon övervakningsverktyg. 

  6. Grafiskt verktygsalternativ.