Ako povoliť používateľom odstrániť svoje účty WordPress

Chcete povoliť používateľom odstrániť svoje vlastné účty WordPress? Ak povolíte registráciu používateľov na svojom webe WordPress a používateľ si už neželá udržiavať svoj účet, bude ich musieť manuálne požiadať o odstránenie účtu. V tomto článku vám ukážeme, ako povoliť používateľom odstraňovať svoj účet WordPress z oblasti svojho účtu.

Prečo povoliť používateľom odhlásenie z WordPress?

Mnoho webových stránok WordPress umožňuje používateľom zaregistrovať sa a prihlásiť sa. Mohli by to byť webové stránky členstva, blogy, ktoré prijímajú príspevky odoslané používateľom, alebo internetový obchod.

Keď používatelia zaregistrujú svoj účet WordPress, nemôžu si ho sami odstrániť. Budú vás musieť manuálne požiadať prostredníctvom kontaktného formulára, aby odstránili vaše informácie.

Majitelia webových stránok môžu chcieť zachovať obsah prispievajúci používateľom alebo mať aspoň svoju e-mailovú adresu. Ak však dávate používateľom kontrolu nad svojimi informáciami, môžu sa cítiť bezpečnejšie vo svojich interakciách na vašom webe.

Po tomto sa pozrime na to, ako ľahko umožniť používateľom odhlásenie z programu WordPress a úplne odstrániť ich informácie z účtu WordPress.

Povoliť používateľom odstrániť ich účty WordPress

Prvá vec, ktorú by ste mali urobiť, je inštalácia a aktivácia doplnku Odstrániť ma. Ďalšie informácie nájdete v našej podrobnej príručke, ako nainštalovať doplnok WordPress.

Po aktivácii musíte navštíviť stránku Nastavenia »Odstrániť ma stránku v oblasti správcu WordPress a nakonfigurujte nastavenia doplnku.

Odstrániť nastavenia odo mňa

Najprv si budete chcieť vybrať užívateľské role, ktoré môžu vaše vlastné profily odstrániť. Môžete tiež zvoliť štýl odkazu a text, ktorý sa zobrazí na stránke vášho profilu.

V predvolenom nastavení bude doplnok po odstránení účtu presmerovať používateľov na domovskú stránku vášho webu. Môžete to však zmeniť a uviesť vlastnú adresu URL presmerovania, napríklad stránku s poďakovaním. Okrem toho si môžete zvoliť aj odstránenie komentárov používateľov.

Nezabudnite kliknúť na tlačidlo Uložiť zmeny a nastavenia sa uložia.

Teraz budete musieť prepnúť na používateľské konto v rámci užívateľských rolí, ktoré ste vybrali predtým. Keď sa prihlásite, pokračujte a navštívte stránku Profile a uvidíte novú sekciu, v ktorej používatelia môžu kliknutím odstrániť svoj účet.

Odstrániť odkaz na účet na stránke profilu používateľa

Keď používateľ klikne na odkaz, zobrazí sa mu varovanie, že odstránením účtu sa odstráni prístup a všetok jeho obsah. Po odsúhlasení používateľa tento doplnok bude pokračovať a jeho účet sa odstráni.

Pridajte odkaz Odstrániť účet na stránku vlastného užívateľského profilu

Ak používate stránku vlastného užívateľského profilu, môžete povoliť používateľom odstrániť ich účet WordPress.

Do šablóny stránky vlastného profilu jednoducho pridajte nasledujúci krátky kód:

[plugin_delete_me]Odstráňte svoj účet[/plugin_delete_me]

Poznámka: Keď používateľ odstráni svoj účet, odstráni tiež všetok svoj obsah (príspevky, stránky, vlastné typy príspevkov) a presunie ho do koša.

Užívateľ môže znova zaregistrovať nový účet s rovnakou e-mailovou adresou, ale tento obsah nebude obnovený. Ako správca stránok však môžete načítať obsah z koša, ak nie je natrvalo odstránený.

Dúfame, že vám tento článok pomohol naučiť sa, ako umožniť používateľom odhlásiť sa z programu WordPress. Môžete si tiež pozrieť našu podrobnú príručku zabezpečenia WordPress pre začiatočníkov.

Ak sa vám tento článok páčil, prihláste sa na odber nášho kanála YouTube pozerať videá s programami WordPress. Nájdete nás aj na Twitter a Facebook,