Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Mate 40 Pro dopĺňa dve hodnotenia DxOMark s…

huawei mate 40 pro mobilný najlepší fotoaparát dxomark

Urobil to znova! Dnes môže Huawei opäť povedať, že má mobil s najlepším fotoaparátom na svete, a to hneď dvakrát. Po tom, čo v rebríčku DxOMark dominoval po väčšinu roka s P40 Pro, Xiaomi mu ukoristilo korunu s Mi 10 Ultra.

Radosť Xiaomi však netrvala dlho, pretože Huawei nezostal nečinný a so svojimi novými zariadeniami prišiel impozantný. Huawei Mate 40 Pro má najlepší mobilný fotoaparát podľa DxOMarka urobil to v drvivej väčšine.

Mate 40 Pro získava ocenenie za najlepší zadný a predný fotoaparát v DxOMark

recenzia fotoaparátov huawei mate 40 pro

DxOMark je najznámejšou webovou stránkou na analýzu profesionálnych a mobilných fotoaparátov, aj keď v poslednej dobe prenikajú aj do analýzy obrazoviek. V auguste sa na prvom mieste umiestnil Xiaomi Mi 10 Ultra so 130 bodmi (teraz ich má 133), čím vytlačil Huawei P40 Pro so 128 (aktuálne 131).

Teraz si však svoju pozíciu pripisuje Huawei Mate 40 Pro, pretože zabodoval 136 bodov so zadnými kamerami a 104 s prednými kamerami, jeho druhá koruna. Na stránke DxOMark si môžete pozrieť celú recenziu, no necháme vám zhrnutie toho, ako Huawei Mate 40 Pro dobyl DxOMark:

Huawei Mate 40 Pro má úžasnú hru s fotoaparátom

Hoci má na zadnej strane štyri fotografické senzory, Mate 40 Pro oficiálne má trojitý fotoaparát pretože posledným snímačom je laserové zaostrovanie. Keď to viete, toto v ňom nájdete, keď ho budete mať:

  • 50 MP širokouhlý fotoaparát Super Sensing s f /1.9, laserové AF a všesmerové PDAF.
  • 20MP kinematografický ultraširokouhlý s f /1.8 a PDAF.
  • 12 MP periskopový teleobjektív s f /3.4 s 5x optickým zoomom, PDAF a OIS
  • Nahrávanie videí v rozlíšení 4K (2160p) pri 60 fps.
  • 13 MP predná kamera s f /2.4 + 3D ToF snímač hĺbky.

Aké sú silné stránky fotoaparátov Mate 40 Pro?

Najlepšie fotografie Huawei Mate 40 Pro

Aj keď sú v DxOMark rozložené v mnohých rôznych funkciách a testoch, jedným zo spôsobov, ako všetko ľahko pochopiť, je zoznam. Berieme najrelevantnejšie aspekty analýzy a tu ich nechávame pre vás:

  • Mate 40 Pro zvláda expozícia a dynamický rozsah ako žiadny iný mobil. Huawei je schopný zachovať veľmi široký dynamický rozsah v situáciách so slabým osvetlením, pričom je dobre postarané o tiene a detaily.
  • Je schopný udržať hluk na uzde a textúry s vysokou kvalitou pri akejkoľvek úrovni osvetlenia, bez ohľadu na to, aké veľké alebo malé môže byť. Fotografie sú doladené okolo ostrých hrán.
  • Portrétový režim funguje takmer rovnako dobre ako profesionálny fotoaparát DSLR. Mate 40 Pro je schopný vytvoriť a veľmi prirodzené rozmazanie, ktorý sa veľmi dobre stará aj o zložité partie ako sú vlasy.
  • Fotografie zachytené pomocou kinematický ultraširokouhlý snímač sú úžasné. Nemá najlepšie zorné pole, ale úroveň detailov je vynikajúca a deformácia takmer žiadne.
  • Mate 40 Pro má najlepšia správa farieb a vyváženie bielej podľa DxOMark. Vonku ponúka veľmi prirodzené farby a pri slabom osvetlení vynakladá neuveriteľné úsilie na dosiahnutie tohto cieľa.
  • Testy s aktívnym HDR ovládajú a rýchlosť zaostrovania rovnako rýchla ako Mi 10 Ultra, ale ponúka oveľa lepší dynamický rozsah ako tento.
  • Predné fotoaparáty si zachovávajú rovnaké výhody ako zadné.

Čo by sa malo zlepšiť vo fotoaparátoch Huawei Mate 40 Pro?

Slabé stránky fotoaparátov Huawei Mate 40 Pro

Vo vesmíre nie je nič dokonalé, dokonca ani neuveriteľný Mate 40 Pro. Hoci Huawei získal najlepšie skóre DxOMark, analytici tiež poznamenávajú, že existujú určité slabiny. Všeobecne je ich málo a s menej závažným dopadom, ako sa zdá, ale sú tam. Sú tieto:

  • Hoci je bokeh efekt vynikajúci, Mate 40 Pro sa vyznačuje malé problémy pri zameraní sa na viacerých ľudí v rôznych vzdialenostiach.
  • Priblíženie fotografií nasnímaných pomocou teleobjektívu sa môže zlepšiť. Vyzerajú skvele, no keď si ich priblížite, uvidíte, že to mohlo byť lepšie. V tomto nemá Mi 10 Ultra konkurenciu.
  • Ultra širokouhlý režim ponúka a pomerne úzke zorné pole v porovnaní so svojimi súpermi.
  • Predná kamera môže zlepšiť kvalitu fondov, pretože má tendenciu strácať textúru. Okrem toho režim bokeh niekedy presne nepočíta vzdialenosti.

Ako sa správa Huawei Mate 40 Pro pri nahrávaní videí?

DxOMark poznamenáva, že záznam 4K Mate 40 Pro je pozoruhodný. Je schopný udržiavať a extrémne vysoká úroveň detailov a nízky šum vo všetkých situáciách. Okrem toho sa zaostrovanie správa obzvlášť dobre a rýchlo sa obnoví zaostrenie po náhlych pohyboch fotoaparátu. Poukazujú tiež na to, že dynamický rozsah je vynikajúci schopný sa ľahko prispôsobiť zmenám osvetlenia.

Naproti tomu DxOMark komentuje, že Mate 40 Pro zobrazuje rámčeky s a premenlivá ostrosť pri záberoch pri chôdzi (stály pohyb) alebo slabé osvetlenie. Dodávajú tiež, že občas dochádza k vyblednutiu farieb a vzniku duchov na záberoch pri slabom osvetlení.

Aj pri týchto detailoch si DxOMark trúfa tvrdiť, že Mate 40 Pro ponúka nielen tie najlepšie fotoaparáty, ale aj Je to mobil s najlepším nahrávaním videa doteraz skúšali.

Table of Contents