Mobilné Správy, Gadgety, Blogy's Secenziami

Spoločnosť Samsung SmartThings bude čoskoro podporovať viac zariadení. Plánuje sa aj „Rule API“ pre automatizáciu offline

Rozbočovač SmartThings od spoločnosti Samsung bol kedysi základom vo väčšine inteligentných domácich nastavení, pretože podporoval všetky rôzne bezdrôtové štandardy používané inteligentnými zariadeniami (Zigbee, Z-Wave, Bluetooth atď.) A integroval ich na jednom mieste. Teraz, keď väčšina inteligentných domácich zariadení používa bežné Wi-Fi, nie je SmartThings taká dôležitá ako predtým, ale spoločnosť Samsung má stále veľké plány pre platformu, ktorá bola odhalená na konferencii Samsung Samsung Developer Conference 2019.

Po prvé, spoločnosť Samsung rieši jeden z najviac nepríjemných problémov s technológiou SmartThings: kompatibilita zariadení. Všetky spoločnosti už môžu k svojim produktom pridať podporu SmartThings, ale aby mohli vyzerať kompatibilne z aplikácie (napr. Názov produktu je uvedený v správnej kategórii), musí spoločnosť mať väzby so spoločnosťou Samsung. To znamenalo, že menší výrobcovia často vyžadovali, aby používatelia manuálne pripojili svoje zariadenia k SmartThings pomocou vývojovej konzoly, čo nie je skvelý zážitok.

Riešením spoločnosti Samsung je tento problém SmartThings Device SDK Beta, ktorý bude uvedený na trh niekedy v roku 2020. To umožní viacerým spoločnostiam vytvárať produkty kompatibilné s technológiou SmartThings a nové globálne certifikačné stredisko pravdepodobne skráti čas potrebný na schvaľovanie produktov tretích strán.

Niektoré produkty spoločnosti Samsung SmartThings z prvej strany boli uvedené na trh začiatkom tohto roka

Keď už hovoríme o viacerých zariadeniach, spoločnosť Samsung tiež oznámila ďalšie partnerstvá pre spoločnosť SmartThings. Všetky augustové zámky sa čoskoro začlenia do SmartThings, medzi ktoré patria Yales Connected by August Locks a Emtek’s EMPowered Lock. Táto funkcia bude uvedená na trh v januári 2020 a na jej fungovanie budete potrebovať August Connect Wi-Fi Bridge. Spoločnosť Acuity vyvinie žiarovky, ktoré sa pripájajú priamo prostredníctvom služby SmartThings, bez ďalších rozbočovačov alebo účtov (podobne ako žiarovky GE C-Life pre domovskú stránku Google). Tuya, výrobca bielych etikiet za stovkami inteligentných kontaktov a žiaroviek, úzko spolupracuje so spoločnosťou Samsung aj na certifikácii svojich výrobkov.

Spoločnosť Samsung sa tiež snaží urobiť z platformy SmartThings výkonnejšiu automatizačnú platformu, ktorá je podobná ako IFTTT alebo Kasa Smart Actions spoločnosti TP-Link, s novými pravidlami API pre výrobcov zariadení. Napríklad virtuálnemu asistentovi spoločnosti Bixby spoločnosti Samsung môžete napríklad povedať, že ste pripravení pozerať film, a osvetlenie miestnosti by sa stmavlo, žalúzie by sa zatvorili, termostat by sa mohol zmeniť a ďalšie. Spoločnosť Samsung plánuje, aby pracovalo na rozhraní API API, takže strata v internetovom pripojení (alebo prerušenie servera SmartThings) nič nezruší.

Nakoniec môžete začať vidieť ďalšie zariadenia s integrovanými rozbočovačmi SmartThings. Nové „funguje ako SmartThings Hub„Program umožní výrobcom zariadení vkladať SmartThings do svojich vlastných produktov, ako sú káblové skrinky alebo smerovače. Odkaz SmartThings pre televíziu Nvidia Shield je už existujúcim príkladom.